ΑΟΖ: Τέσσερις περιοχές για το γεωτρύπανο «Πορθητής» - Πλέει προς Αττάλεια

ΑΟΖ: Τέσσερις περιοχές για το γεωτρύπανο «Πορθητής» - Πλέει προς Αττάλεια

«Από αυτό το καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία γεώτρησης στη Μεσόγειο», ανακοίνωσε την Πέμπτη (31/5) ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ μίλησε μάλιστα για «γεώτρηση βάθους 2.600 μέτρων στα ανοικτά της Αττάλειας», ενώ αποχαιρετούσε το γεωτρύπανο «Πορθητής».

Ο «Πορθητής» (με συμβολική ονομασία) πλέει με προορισμό το λιμάνι της Αττάλειας.

Επί της ουσίας, το βάθος των 2.600 μέτρων, ως σημείο γεώτρησης, μπορεί να ανακαλυφθεί στα βορειοδυτικά της Πάφου, ωστόσο εκεί το «Μπαρμπαρός» πραγματοποίησε ελάχιστες έρευνες.

Υπάρχουν άλλες δύο περιοχές στα ανατολικά της Πάφου, που όμως ξεπερνούν τη φράση του Αλμπαϊράκ «ανοικτά της Αττάλειας».

Ακόμα, σύμφωνα με τον Πέτρο Θεοχαρίδη («Ο Φιλελεύθερος») βάθος 2.600 μέτρων έχει και περιοχή εντός του τεμαχίου 7 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα νότια του νησιού.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE