ΑΟΖ: Τέσσερις περιοχές για το γεωτρύπανο «Πορθητής» - Πλέει προς Αττάλεια

ΑΟΖ: Τέσσερις περιοχές για το γεωτρύπανο «Πορθητής» - Πλέει προς Αττάλεια

«Από αυτό το καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία γεώτρησης στη Μεσόγειο», ανακοίνωσε την Πέμπτη (31/5) ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ μίλησε μάλιστα για «γεώτρηση βάθους 2.600 μέτρων στα ανοικτά της Αττάλειας», ενώ αποχαιρετούσε το γεωτρύπανο «Πορθητής».

Ο «Πορθητής» (με συμβολική ονομασία) πλέει με προορισμό το λιμάνι της Αττάλειας.

Επί της ουσίας, το βάθος των 2.600 μέτρων, ως σημείο γεώτρησης, μπορεί να ανακαλυφθεί στα βορειοδυτικά της Πάφου, ωστόσο εκεί το «Μπαρμπαρός» πραγματοποίησε ελάχιστες έρευνες.

Υπάρχουν άλλες δύο περιοχές στα ανατολικά της Πάφου, που όμως ξεπερνούν τη φράση του Αλμπαϊράκ «ανοικτά της Αττάλειας».

Ακόμα, σύμφωνα με τον Πέτρο Θεοχαρίδη («Ο Φιλελεύθερος») βάθος 2.600 μέτρων έχει και περιοχή εντός του τεμαχίου 7 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα νότια του νησιού.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE