Αύξηση τουριστικών αφίξεων αναμένει ο ΚΟΤ για όλο το 2018

Αύξηση τουριστικών αφίξεων αναμένει ο ΚΟΤ για όλο το 2018

Δυνητική αύξηση τουριστικών αφίξεων αναμένει ο ΚΟΤ για όλο το 2018, εκτιμώντας πως η πτώση στις αφίξεις από Ρωσία θα αντισταθμιστεί από άλλες αγορές.

Η πορεία και εξέλιξη των τουριστικών κρατήσεων και των ευρύτερων προοπτικών της φετινής τουριστικής χρονιάς συζητήθηκαν στην καθιερωμένη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ με τους Τουριστικούς Συνδέσμους ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, ΑCTA, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του ΚΟΤ.

«Με τα υφιστάμενα δεδομένα και εκτιμήσεις από τις κυριότερες μας τουριστικές αγορές-πηγές τουρισμού, η τουριστική χρονιά 2018 αναμένεται να κλείσει θετικά, με δυνητική αύξηση αφίξεων», αναφέρει ο ΚΟΤ.

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ, παρόλο που οι κρατήσεις από τη ρωσική αγορά φαίνονται να έχουν επηρεαστεί από τη πτώση του ρουβλιού, το μεγάλο σε όγκο άνοιγμα της αγοράς στην Τουρκία και την πτώση της τουρκικής λίρας, η σχετική μείωση αναμένεται να περιοριστεί και απορροφηθεί από άλλες δυναμικά ανερχόμενες και υποσχόμενες αγορές για την Κύπρο, όπως η Γερμανία, το Ισραήλ, η Πολωνία, η Σουηδία, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται τέλος ότι θα πρέπει να επιδιώκεται να δίνεται ακριβής και αντικειμενική εικόνα, μέσω της αγαστής συνεργασίας και συντονισμού των αρμόδιων φορέων και να αποφεύγονται ανεξακρίβωτες διαπιστώσεις και ανακριβή μηνύματα που προκαλούν σύγχυση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE