ΚΥΠΡΟΣ: Εκπονείται Εθνικό Σχέδιο Ναυαγοσωστικής Προστασίας

ΚΥΠΡΟΣ: Εκπονείται Εθνικό Σχέδιο Ναυαγοσωστικής Προστασίας

Κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Ναυαγοσωστικής Προστασίας αποφάσισε το Υπουργικό.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη (30/5) την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ναυαγοσωστικής Προστασίας όλων των παράλιων της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, το υπό αναφορά Σχέδιο παρέχει τις βασικές αρχές οργάνωσης και λειτουργίας του συστήματος ασφάλειας οργανωμένων παραλιών και συνεπώς θα βελτιώσει τη ναυαγοσωστική προστασία τόσο των λουόμενων όσο και των ίδιων των ναυαγοσωστών.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου «ΣΑΛΑΜΙΣ» για την ασφάλεια των οργανωμένων παραλιών που ετοιμάσθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) σε παγκύπρια βάση, και την αύξηση της συνεισφοράς των Τοπικών Αρχών στο εξής κατά 25%, σε σχέση με το κόστος της απασχόλησης των ναυαγοσωστών το 2017.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Επαφές στην Κύπρο, μεταξύ 1-2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και οι Πρόεδροι των πολιτικών ομάδων, ενόψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μεταξύ άλλων θα έχουν και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE