Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), τιμώντας την εργασία των εκπαιδευτικών και το εκπαιδευτικό έργο που παράγεται στα σχολεία μας και θέλοντας ταυτόχρονα να αυξήσει τις ευκαιρίες ανέλιξης και στήριξης των εκπαιδευτικών, ανακοινώνει την έναρξη δομημένου και εστιασμένου διαλόγου, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό εργαλείο στα χέρια των συμμετεχόντων σε αυτή (εκπαιδευτικών, εποπτικού προσωπικού Υπουργείου, μαθητών, γονέων, κ.ά.). Αποτελεί, παράλληλα, ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό, με τρόπο που να επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων στη βάση τεκμηρίωσης και αξιόπιστων δεδομένων. Όλα τα σύγχρονα και προηγμένα εκπαιδευτικά συστήματα υιοθετούν μηχανισμούς αξιολόγησης των εκπαιδευτικών τους, αλλά και του έργου που παράγεται στα σχολεία, με στόχο τη συνεχή βελτίωση και την αναβάθμισή τους.
Στον τόπο μας είναι γενικά αποδεκτό ότι το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Όλοι οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σύστημα έχουν ήδη εκφράσει τη βούλησή τους για τη βελτίωσή του, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στη γενικότερη προσπάθεια του ΥΠΠ για βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων των μαθητών και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους, ώστε να μπορέσουν να καταστούν ενεργοί πολίτες.
Στη βάση των πιο πάνω, το ΥΠΠ με τη βοήθεια και την ενεργό συμμετοχή όλων των συνεργατών του (τεχνοκρατών και πανεπιστημιακών) και μαζί και με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (οργανωμένους γονείς, εκπαιδευτικές οργανώσεις, μαθητές, εποπτικό προσωπικό ΥΠΠ, κ.ά.), ξεκίνησε σήμερα, με ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων, με στόχο πριν το τέλος Οκτωβρίου 2018, να ετοιμαστεί συγκεκριμένη πρόταση για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει διοριστεί τεχνική επιτροπή με μέλη από την πανεπιστημιακή κοινότητα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τεχνοκράτες.
H επιτροπή αποτελείται από τους:
- Κωνσταντίνο Χρίστου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρόεδρο
- Μαίρη Κουτσελίνη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κύπρου
- Λεωνίδα Κυριακίδη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Κύπρου,
- Χριστίνα Σιήνα, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Durham και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
- Αθηνά Μιχαηλίδου, Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
- Γεωργία Κούμα, Πρώτη Λειτουργό Εκπαίδευσης
- Μαρία Ιωάννου, Ανώτερη Διοικητική Λειτουργό
- Γιάννη Σαββίδη, Επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης
- Μιχάλη Τσιάρλιστο, Επιθεωρητή Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης
- Γιώργο Ιωσηφίδη, Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης
- Κυριάκο Μιχαήλ, Διευθυντή Σχολείων Τεχνικής Εκπαίδευσης
- Κώστα Μιχαήλ, Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης
- Αντρέα Έλληνα, Βοηθό Διευθυντή
- Δανάη Γεωργιάδου , Βοηθό Διευθύντρια
- Νίκο Μουσουλίδη, Βοηθό Διευθυντή
- Μαριλένα Παντζιαρά, Βοηθό Διευθύντρια
- Μάριο Παντελή, Βοηθό Διευθυντή
Η επιτροπή θα έχει συναντήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν γραπτώς τις απόψεις τους.
ΓΤΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού - Συνελήφθη 34χρονος
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις