ΠΑΦΟΣ: Πτώση στις αφίξεις τουριστών από Ρωσία και Βρετανία

ΠΑΦΟΣ: Πτώση στις αφίξεις τουριστών από Ρωσία και Βρετανία

Στο 30% κυμαίνεται η μείωση τουριστών από τη ρωσική αγορά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων στην Πάφο, Θάνο Μιχαηλίδη, ο οποίος ανέφερε πως παρατηρείται μια μικρότερη μείωση από την αγγλική αγορά της τάξης του 5%, που θα διαρκέσει για όλο το καλοκαίρι.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε πως ότι η αγγλική αγορά  είναι η κύρια αγορά τουρισμού για την Πάφο και  μια αγορά που φέρνει τουρισμό στην Πάφο ολόχρονα, σημειώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να προβλέψει κατά πόσο η μείωση αυτή θα συνεχίσει και θα επηρεάσει και τους χειμερινούς μήνες. 

Εάν, είπε," εξετάσουμε τη μείωση της ρωσικής και της αγγλικής αγοράς, σε συνάρτηση με την αύξηση των μη αδειούχων καταλυμάτων, οι πληρότητες των ξενοδοχείων αναμένεται να είναι μειωμένες σε σχέση με το 2017".

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων στην Πάφο είπε πως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι μια κακή χρονιά, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν θα καταγραφούν οι πληρότητες του 2017.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ακόμη πως το γεγονός ότι υπάρχει μια στροφή προς την Τουρκία που προσφέρει χαμηλότερο κόστος, σίγουρα επηρεάζει την Κύπρο.

Επεσήμανε πως χρειάζεται να καταβληθούν επιπρόσθετες προσπάθειες για βελτίωση του προϊόντος, ούτως ώστε η ζήτηση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού να μην είναι τόσο επιρρεπής στις αυξομειώσεις ενός νομίσματος, όπως το ρούβλι.

Πρέπει, σημείωσε, να ανεβάσουμε το επίπεδό μας σε σημείο που να μπορεί πάντα να διατηρείται ένα καλό επίπεδο ζήτησης.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE