Washington Post: Στη Βόρεια Κορέα Αμερικανοί αξιωματούχοι για να προετοιμάσουν συνάντηση κορυφής Τραμπ - Κιμ

Washington Post: Στη Βόρεια Κορέα Αμερικανοί αξιωματούχοι για να προετοιμάσουν συνάντηση κορυφής Τραμπ - Κιμ

Ομάδα Αμερικανών αξιωματούχων πέρασε σήμερα στο έδαφος της Βόρειας Κορέας για συνομιλίες σχετικά με την προετοιμασία μιας συνάντησης κορυφής του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, αναφέρει η «Washington Post».

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πρόσωπο που γνωρίζει τις διευθετήσεις, αναφέρει πως ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στη Νότια Κορέα Σουνγκ Κιμ ανακλήθηκε από τη θέση που κατέχει σήμερα στις Φιλιππίνες για να ηγηθεί των προετοιμασιών.

Έπειτα από μερικές ημέρες αναταραχής και διπλωματικών ακροβασιών, ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δήλωσαν χθες Σάββατο πως έχουν στόχο να πραγματοποιήσουν την ιστορική σύνοδο κορυφής όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Βλέπει Γκουτέρες η Ολγκίν - «Σοβαρές συζητήσεις πριν συγκληθεί διάσκεψη 5+1»

Κυπριακό: Βλέπει Γκουτέρες η Ολγκίν - «Σοβαρές συζητήσεις πριν συγκληθεί διάσκεψη 5+1»

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αυτή τη βδομάδα η Προσωπική του Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν και αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.