ΚΥΠΡΟΣ: ΄Άνοιγμα’ στον τομέα του διαστήματος θέλει το Υπουργείο Μεταφορών

ΚΥΠΡΟΣ: ΄Άνοιγμα’ στον τομέα του διαστήματος θέλει το Υπουργείο Μεταφορών

Η Κύπρος επιθυμεί να αποτελέσει μέρος της ανάπτυξης στον τομέα του διαστήματος και να επωφεληθεί από τα διαστημικά συστήματα που είναι σήμερα ουσιώδη για την ευημερία και την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών, δήλωσε το Σάββατο η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου.

Η Υπουργός μιλούσε στην τελετή έναρξης του διήμερου διαστημικού διαγωνισμού Startups «Act In Space» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο από τον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO).

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στην παρουσία και του κορυφαίου επιστήμονα της ΝΑΣΑ και της ΕΣΑ, Καθηγητή Marcello Coradini. Εχοντας την τιμή να ονομάσουν έναν αστεροειδή με το όνομά του προς τιμήν του έργου του, ο Καθηγητής Coradini θεωρείται ως ένας από τους ιδρυτικούς πατέρες της εξερεύνησης του ηλιακού συστήματος και της πλανητολογίας.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE