Ξαφνική συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε-ιν στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας

Ξαφνική συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε-ιν στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας

Η έκτακτη διακορεατική σύνοδος πραγματοποιήθηκε για να συζητηθεί το ενδεχόμενο επαναπρογραμματισμού της συνόδου ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

Οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας συναντήθηκαν σήμερα για δεύτερη φορά στη συνοριακή ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της συνόδου με τις ΗΠΑ της οποίας το μέλλον εμφανίζεται ιδιαίτερα αβέβαιο τις τελευταίες μέρες.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυανού Οίκου συζήτησαν για το ενδεχόμενο επαναπρογραμματισμού της συνόδου ΗΠΑ-Β. Κορέας, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη Πέμπτη ότι η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών, εν μέσω προσπαθειών για την επίτευξη ειρήνης ανάμεσα στις δύο χώρες και τη βελτίωση των σχέσεων της Πιονγκγιάνγκ με την Ουάσινγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τη σύνοδο, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου. Εχθές όμως έκανε λόγο για «παραγωγικές συζητήσεις» με την Πιονγκγιάνγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κρίσιμη συνάντηση μπορεί τελικά και να γίνει.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας: «Είναι ισχυρότερες από ποτέ προηγουμένως» - Το μήνυμα που στέλνει

ΠτΔ για σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας: «Είναι ισχυρότερες από ποτέ προηγουμένως» - Το μήνυμα που στέλνει

Οι σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας, οι σχέσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης με την Ελληνική Κυβέρνηση και η σχέση μου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είναι ισχυρότερες από ποτέ προηγουμένως, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE