ΚΕΡΥΝΕΙΑ: Το ιστορικό ξενοδοχείο Κατσέλλη Ντομ - Η αναφορά της οικογένειας

ΚΕΡΥΝΕΙΑ: Το ιστορικό ξενοδοχείο Κατσέλλη Ντομ - Η αναφορά της οικογένειας

Αρκετά μέλη της οικογένειας Κατσελλή στερούνται την περιουσία τους στην Κερύνεια, δηλώνει η Ρήνα Κατσελλή.

Από την τουρκική εισβολή όλη τη οικογένειά του Κώστα Κατσελλή, που αρκετά μέλη της είναι πρόσφυγες, στερούνται την περιουσία τους στην Κερύνεια συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού ξενοδοχείου Ντόουμ, του οποίου εξακολουθούν να είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες.

Σε γραπτή ανακοίνωσή της, η πρώην βουλευτής Ρήνα Κατσελή αναφέρει ότι την περασμένη εβδομάδα το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και άλλα μέσα μαζικής επικοινωνίας σχολίασαν την διαμάχη μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τούρκων επιχειρηματιών για το ποιος θα εκμεταλλεύεται το ιστορικό ξενοδοχείο Κατσελλή Dome στην Κερύνεια. Μάλιστα, σημειώνει, αναγγέλθηκε και η δημιουργία σχετικού ντοκιμαντέρ από τα κατεχόμενα, στο οποίο αναφερόταν ο Κώστας Ζαμπαρλούκος ένας από τους διευθυντές του ξενοδοχείου μέχρι την τουρκική εισβολή (εγγονός του Κώστα Κατσελλή).

Η όλη παρουσίαση, αναφέρει η κ. Κατσελλή, έδινε την εντύπωση ότι η διαδοχή στην εκμετάλλευση του ξενοδοχείου από την οικογένεια Κατσελλή στις τουρκικές κατοχικές αρχές έγινε ομαλά. Τα μαζικά μέσα ενημέρωσης παράλειψαν να αναφέρουν ότι ο Κώστας Ζαμπαρλούκος ήταν ένας από τους τέσσερις νόμιμους ιδιοκτήτες που διεύθυναν το ξενοδοχείο το 1974 και παρέμεινε σε αυτό με τους άλλους εγκλωβισμένους ενάμιση χρόνο. Διευκρινίζει ότι ήταν ο τελευταίος που εκδίωξαν οι κατοχικές αρχές από το ξενοδοχείο στις 21/10/1975. Έμεινε από τότε στο Πέλαπαϊς αναγκαστικά με άλλους εγκλωβισμένους, μέχρι που ήρθε στις ελεύθερες περιοχές στις 3 του Γενάρη 1976.

Ο Κώστας Κατσελλής, μετά από αυτό πέθανε την ίδια χρονιά, στις 12 του Ιούνη, απαρηγόρητος πρόσφυγας στη Λεμεσό, στερημένος από όλη τη νόμιμη περιουσία του, και θάφτηκε στη Λεμεσό.

Η Ρήνα Κατσελλή αναφέρει επίσης ότι μετά την υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου τα παιδιά του έκαναν προσφυγή για το Ντόουμ στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο αλλά σε λίγο όλες οι προσφυγές σταμάτησαν, με το δικαιολογητικό ότι έπρεπε πρώτα να πάνε στην επιτροπή που λειτούργησε από τις κατοχικές αρχές, πράγμα που ποτέ δεν έπραξαν για ευνόητους λόγους.

Από την τουρκική εισβολή όλη τη οικογένειά του Κώστα Κατσελλή, που αρκετά μέλη της είναι πρόσφυγες, επισημαίνει, «στερούνται την περιουσία τους στην Κερύνεια συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού ξενοδοχείου Ντόουμ, του οποίου εξακολουθούν να είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

Η κάλπη της επόμενης Κυριακής στα κατεχόμενα δεν είναι μια απλή «εκλογική διαδικασία». Είναι, στην ουσία, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικά και ιδεολογικά οράματα: από τη μια, εκείνο της διχοτομικής μονιμότητας που προωθεί η Άγκυρα και ο εκλεκτός της Ερσίν Τατάρ, και από την άλλη, η προσπάθεια – έστω και αδύναμη – για επιστροφή στο διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE