ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Νομική διαδικασία για εγκλήματα που αποκάλυψε Τουρκοκύπριος - VIDEO

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Νομική διαδικασία για εγκλήματα που αποκάλυψε Τουρκοκύπριος - VIDEO

«Πρόθεσή μου ήταν να τους καθαρίσω όλους», είπε 84χρονος Τουρκοκύπριος σε συνέντευξή του για την τουρκική εισβολή του 1974.

Ο 84χρονος, σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, έδωσε λεπτομέρειες για το πως δρούσε ο ίδιος και ο τουρκικός στρατός το 1974.

Χωρίς ένδειξη μετάνοιας, εξηγεί ότι οι Ελληνοκύπριοι «έκαναν πολλά» και συγκλονίζει την κοινή γνώμη: «Ακόμη και αν αυτοί ήταν αθώοι, εγώ πού να έβρισκα αυτούς που τα έκαναν; Το να σκοτώνω ήταν η τέχνη μου. Όταν ήρθε ο στρατός στο χωριό μας, τους συνόδεψα ως τη μύτη της Καρπασίας. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Όταν πλησίασα στη μύτη, είδα πως εκεί κάθονταν πολλοί Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι. Πρόθεσή μου ήταν να τους καθαρίσω όλους», αναφέρει ψύχραιμα.

Μιλώντας στον Active και στην Άντρη Δανιήλ («Ατζέντα») ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση δεν θα αφήσει αναπάντητες τις μαρτυρίες για τις εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων στη Μεσαορία.

Ο Βασίλης Πάλμας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα αποταθεί σε Ηνωμένα Έθνη και Ερυθρό Σταυρό ώστε να προχωρήσει έρευνα για να διαφανεί τι ακριβώς συνέβη και ακολούθως να κινηθεί νομική διαδικασία ακόμα και με κατηγορία για εγκλήματα πολέμου.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=UBS9Y8K8Q28

Α.Μ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα το πρωί στον Λίβανο μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Νατζίμπ Μικάτι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top