ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Με τον Οζερσάι συναντήθηκε ο νέος Βρετανός Ύπατος Αρμοστής

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Με τον Οζερσάι συναντήθηκε ο νέος Βρετανός Ύπατος Αρμοστής

Περιφερειακά αλλά και «διμερή ζητήματα», το μέλλον και τα πιθανά βήματα στο Κυπριακό, όπως και θέματα που αφορούν το Brexit, συζήτησαν την Τρίτη (22/5) ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι με τον νέο Βρετανό Ύπατο Αρμοστή στην Κύπρο, Στέφαν Λίλι, σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι είπε ότι επιθυμούν να διατηρήσουν τις καλές σχέσεις και τον απευθείας διάλογο που είχαν και με τον τέως Αρμοστή, Μάθιου Κιντ, λέγοντας ότι η Βρετανία έχει ιστορικές αλλά και νομικές υποχρεώσεις στην Κύπρο ως εγγυήτρια δύναμη μαζί με την Τουρκία και την Ελλάδα.

Η διπλωματική αντιπροσωπεία της Βρετανίας στο νησί έχει διαφορετική αξία από τις άλλες και σε πολλά θέματα θα εργαστούν στενά για να προωθήσουν τον διάλογο και να ενδυναμώσουν την υφιστάμενη συνεργασίας τους, φέρεται να είπε ο «υπεξ» στον Βρετανό διπλωμάτη.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αιματηρό οικογενειακό θρίλερ στη Λευκωσία: Καταζητείται 35χρονος για απόπειρα φόνου της συζύγου και της πεθεράς του

Αιματηρό οικογενειακό θρίλερ στη Λευκωσία: Καταζητείται 35χρονος για απόπειρα φόνου της συζύγου και της πεθεράς του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα θρίλερ στην πρωτεύουσα μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, αναστατώνοντας τη Λευκωσία.