ΚΥΠΡΟΣ: Βαρύ πρόστιμο στην CDB από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

ΚΥΠΡΟΣ: Βαρύ πρόστιμο στην CDB από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΤΚ, οι κυρώσεις υπό τη μορφή προστίμου αποφασίστηκαν στις 21 Μαΐου ύστερα από ευρήματα επιτόπιων ελέγχων που διενεργήθηκαν την περίοδο 2014 – 2016.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), στο πλαίσιο της άσκησης του εποπτικού της ρόλου, δύναται να λάβει, βάσει του εδαφίου (6) του άρθρου 59 των Περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμων του 2007 έως 2016, ένα ή όλα από τα μέτρα που αναφέρονται στο εν λόγω άρθρο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εποπτευόμενου προσώπου με το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την παρεμπόδιση και καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις: Πολύωρη κατάθεση από το φερόμενο θύμα της νέας καταγγελίας κατά Φαίδωνα

Ραγδαίες εξελίξεις: Πολύωρη κατάθεση από το φερόμενο θύμα της νέας καταγγελίας κατά Φαίδωνα

Σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται η νέα αστυνομική διερεύνηση εναντίον του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, καθώς οι Αρχές επικεντρώνονται πλέον στην ουσία της καταγγελίας που έφερε στο φως ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αριστοδήμου.