ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ: Φονική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία – Ανάληψη ευθύνης από Ισλαμικό Κράτος

ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ: Φονική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία – Ανάληψη ευθύνης από Ισλαμικό Κράτος

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε μια εκκλησία στη ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης Amaq.

Η οργάνωση δεν προσέφερε αποδείξεις για να στηρίξει τον ισχυρισμό της.

Τέσσερις άνθρωποι επιτέθηκαν σε μια ορθόδοξη εκκλησία το Σάββατο (19/5), σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς και έναν πιστό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική ερευνητική επιτροπή. Οι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διενήργησαν μια επίθεση στην Εκκλησία 'Μιχαήλ' χθες στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι», σύμφωνα με το Amaq.

Η Ρωσία, η οποία φιλοξενεί τη διοργάνωση του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου (μουντιάλ) τον ερχόμενο μήνα, έχει διεξαγάγει δύο πολέμους με αυτονομιστές στην κυρίως μουσουλμανική δημοκρατία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής λνωσης το 1991, όμως τέτοιες επιθέσεις είναι πλέον σχετικά σπάνιες στην Τσετσενία.

Η ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Καυκάσου παραμένει εύθραυστη, ωστόσο, με την ανεργία και τη διαφθορά να ωθούν ορισμένους στο ριζοσπαστικό ισλάμ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE