ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ για 56η έδρα: 'Ο κυρίαρχος λαός να δώσει τη λύση'

Αβέρωφ για 56η έδρα: 'Ο κυρίαρχος λαός να δώσει τη λύση'

Όχι αλλαγή στο Σύνταγμα, η λαϊκή κυριαρχία να δώσει τη λύση στο θέμα της έδρας, επανέλαβε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε, εκ νέου, ότι τη λύση στο ζήτημα της βουλευτικής έδρας της Λεμεσού θα πρέπει να δώσει ο κυρίαρχος λαός, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του σημερινού 2ου Πολιτικού και Καταστατικού Συνεδρίου της Συμμαχίας Πολιτών, στο οποίο παρευρέθηκε, ο κ. Νεοφύτου δεν θέλησε να σχολιάσει σημερινή ανακοίνωση του κινήματος Αλληλεγγύη για το ζήτημα.

«Ένα θα επαναλάβω: στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι ο κυρίαρχος λαός, να απευθυνθούμε στη λαϊκή ετυμηγορία, στη λαϊκή κυριαρχία να δώσει λύσεις. Γιατί φοβούνται τις εκλογές; Οι εκλογές είναι το άλφα και το ωμέγα της δημοκρατίας. Να πάμε στο λαό να δώσει λύσεις. Και δεν χρειάζεται να κάνουμε σκέψεις, να αλλάζουμε το Σύνταγμα, την ασπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να νομιμοποιήσουμε πολιτικά τερτίπια που παίχτηκαν στις βουλευτικές εκλογές του 2016», είπε.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ακόμα πως μέσα από την ομιλία του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών βγαίνει το μήνυμα ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν με πολιτικό πολιτισμό και διάλογο να βάζουν εθνικούς στόχους.

«Υπάρχουν και θέματα στα οποία εμείς έχουμε διαφορετική αντίκρυση. Αυτό είναι επιθυμητό σε μια δημοκρατία. Όμως πρέπει επιτέλους εμείς οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα να στεκόμαστε εκεί που μπορούμε να έχουμε συγκλίσεις», υπέδειξε.

Εξέφρασε ικανοποίηση για την αναφορά του κ. Λιλλήκα στην αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της ψηφιακής Κύπρου, για την οποία και ο ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στο συνέδριό του, όπως είπε.

«Για να το πετύχουμε πρέπει να καταστήσουμε αυτό τον στόχο εθνικό στόχο και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να εργαστούμε. Μόνο έτσι θα καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα κτυπήσουμε επιτέλους αυτό που ταλαιπωρεί τους πολίτες, τη λερναία ύδρα της γραφειοκρατίας», σημείωσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top