ΕΛΛΑΔΑ

Eπιτέθηκαν άγρια στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης- Τον φυγάδευσαν και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο

Eπιτέθηκαν άγρια στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης-  Τον φυγάδευσαν και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο

Βίαιη φραστική και σωματική επίθεση δέχτηκε, το βράδυ του Σαββάτου 19/5, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δέχθηκε οργανωμένη και απρόκλητη επίθεση όταν, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, μετέβη στο σημείο όπου θα γινόταν η τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Συγκεντρωθέντες του επιτέθηκαν αρχικά λετκικά, ζητώντας του να αποχωρήσει, και στη συνέχεια άσκησαν σωματική βία και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη. Η ασφάλεια του Δημάρχου κατάφερε να τον απομακρύνει από τον χώρο, ενώ αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

Έντονη ήταν η καταδίκη της επίθεσης από σύσσωμο τον πολτικό κόσμο της χώρας. «Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

"Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας", επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter.

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει το περιστατικό, και ζητά τη σύλληψη των δραστών.  «Οι δράστες της φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως, και η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ` όπου κι αν προέρχεται», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο twitter σημειώνει πως «πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας 'σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ'».

«Απόλυτα καταδικαστέα», χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. «Η βία από όπου και αν προέρχεται, εναντίον οποιουδήποτε και αν στρέφεται, δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία. Καμία διαφωνία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις», τόνισε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top