ΚΥΠΡΟΣ: 38 πολιτικά πρόσωπα δεν κατάθεσαν πόθεν έσχες

ΚΥΠΡΟΣ: 38 πολιτικά πρόσωπα δεν κατάθεσαν πόθεν έσχες

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου, που είναι υπεύθυνοι για έλεγχο του Πόθεν Έσχες, Δώρος Ιωαννίδης συνολικά 38 ελεγχόμενοι αξιωματικοί και δημόσια εκτεθειμένα πρόσωπα δεν υπέβαλαν δήλωση περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα πρόσωπα τα οποία δεν υπέβαλαν την δήλωση ενώπιον του Συμβουλίου είναι 22 κοινοτάρχες ενώ οι υπόλοιποι 16 είναι μέλη Δ.Σ. ημικρατικών οργανισμών και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι το Συμβούλιο μπορεί να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο ύψους μέχρι 5,000 Ευρώ και μέχρι 100 Ευρώ για κάθε ημέρα που συνεχίζεται η παράλειψη.

Τα περιουσιακά στοιχεία που οφείλουν να δηλώσουν οι ελεγχόμενοι

Τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνονται με βάση τη νομοθεσία είναι η

1. Ακίνητη ιδιοκτησία εντός και εκτός της Δημοκρατίας

2. Μηχανοκίνητα μεταφορικά στα οποία συμπεριλαμβάνονται και σκάφη

3. Το οικονομικό συμφέρον που έχει από επιχειρήσεις

4. Το κάθε είδους περιουσιακά στοιχεία που αποτιμώνται σε χρεόγραφα κ.τ.λ.

5. Κατάσταση των χρεών εκείνου και της/του συζύγου του

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Βρισκόμαστε μόλις οκτώ μέρες πριν από την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης και η Λευκωσία προετοιμάζεται πυρετωδώς για όλα τα σενάρια, τα οποία ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει, έχοντας ωστόσο ενώπιον της, τις γνωστές θέσεις της τουρκικής πλευράς, για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE