ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: Καλωσορίζει η ελληνική κυβέρνηση την αποδοχή της πΓΔΜ για erga omnes στο ονοματολογικό

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: Καλωσορίζει η ελληνική κυβέρνηση την αποδοχή της πΓΔΜ για erga omnes στο ονοματολογικό

Τη δημόσια τοποθέτηση του Ζόραν Ζάεφ στο Twitter, μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών της πΓΔΜ, στην οποία σημείωσε ότι η κυβέρνησή του είναι θετική απέναντι στην ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» με χρήση έναντι όλων (erga omnes), σχολίασε το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με ανακοίνωσή του.


«Καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς πΓΔΜ ότι λύση στο ονοματολογικό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την υιοθέτηση ονομασίας erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις έναντι όλων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας, η ελληνική κυβέρνηση καλεί την πΓΔΜ να συνεχίσουν από κοινού να εργάζονται για την εύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως προβλέπει η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Κλείνοντας, η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η ενδεχόμενη λύση –εφόσον αυτή συμφωνηθεί– καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού, θα πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση στην οποία θα προβεί η πΓΔΜ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE