Απεβίωσε η πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Θλίψη Ταγιάνι-Γιούνκερ

Απεβίωσε η πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Θλίψη Ταγιάνι-Γιούνκερ

Απεβίωσε την Πέμπτη (17/5) η πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Νικόλ Φοντέν.

Η Νικόλ Φοντέν διετέλεσε πρόεδρος του ΕΚ από το 1999-2002 και υπουργός Βιομηχανίας επί προεδρίας Ζακ Σιράκ και πρωθυπουργίας Ζαν Πιερ Ραφαρέν (2002-2004).

Η πορεία της στην Ευρωβουλή άρχισε το 1984 και τελείωσε το 2009.

«Μαθαίνω μετά λύπης την απώλεια της Νικόλ Φοντέν, της δεύτερης γυναίκας που είχε προεδρεύσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το 1999 έως το 2002.

Η δέσμευση της στην Ευρώπη και οι αξίες της θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν διαρκώς» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι.

«Εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ταγιάνι. Η Γαλλία και η Ευρώπη έχουν χάσει σήμερα μια μεγάλη κυρία της πολιτικής και με σταθερές ευρωπαϊκές πεποιθήσεις» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

AΠΕ-ΜΠΕ

 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να τονίζει ότι ο τερματισμός της κατοχής, η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας παραμένουν ύψιστη εθνική προτεραιότητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE