Απεβίωσε η πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Θλίψη Ταγιάνι-Γιούνκερ

Απεβίωσε η πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου - Θλίψη Ταγιάνι-Γιούνκερ

Απεβίωσε την Πέμπτη (17/5) η πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Νικόλ Φοντέν.

Η Νικόλ Φοντέν διετέλεσε πρόεδρος του ΕΚ από το 1999-2002 και υπουργός Βιομηχανίας επί προεδρίας Ζακ Σιράκ και πρωθυπουργίας Ζαν Πιερ Ραφαρέν (2002-2004).

Η πορεία της στην Ευρωβουλή άρχισε το 1984 και τελείωσε το 2009.

«Μαθαίνω μετά λύπης την απώλεια της Νικόλ Φοντέν, της δεύτερης γυναίκας που είχε προεδρεύσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το 1999 έως το 2002.

Η δέσμευση της στην Ευρώπη και οι αξίες της θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν διαρκώς» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι.

«Εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ταγιάνι. Η Γαλλία και η Ευρώπη έχουν χάσει σήμερα μια μεγάλη κυρία της πολιτικής και με σταθερές ευρωπαϊκές πεποιθήσεις» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

AΠΕ-ΜΠΕ

 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ ΔΗΚΟ, Άλμα και ΔΗΣΥ πριν την κάλπη - Επιδίδονται σε διαγωνισμό εντυπώσεων

Σκληρό πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ ΔΗΚΟ, Άλμα και ΔΗΣΥ πριν την κάλπη - Επιδίδονται σε διαγωνισμό εντυπώσεων

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης εισέρχεται το πολιτικό σκηνικό, με τα κόμματα να ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Δημόσιες τοποθετήσεις, αιχμές και σκληρές απαντήσεις συνθέτουν ένα σκηνικό έντασης, στο οποίο πρωταγωνιστούν το ΔΗΚΟ, το Άλμα και ο ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE