Ο ΟΗΕ ενέκρινε την αποστολή διεθνούς ερευνητικής επιτροπής στη Γάζα

Ο ΟΗΕ ενέκρινε την αποστολή διεθνούς ερευνητικής επιτροπής στη Γάζα

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιώματων του ΟΗΕ ενέκρινε ένα ψήφισμα για την αποστολή μιας διεθνούς ομάδας, ειδικευμένης στα εγκλήματα πολέμου, προκειμένου να διερευνήσει τα γεγονότα που σημειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους δύο μήνες.

Με 29 ψήφους υπέρ, δύο κατά και 14 αποχές, το Συμβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα που ζητά "την κατεπείγουσα αποστολή μιας ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής". Στόχος θα είναι να ερευνηθούν οι παραβιάσεις και η κακομεταχείριση των πολιτών "στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των μεγάλων πολιτικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου 2018", όπως αναφέρεται στο κείμενο.

Το Ισραήλ απέρριψε αμέσως την απόφαση αυτή.

"Το Ισραήλ απορρίπτει πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι πρόκειται για ένα αντιισραηλινό όργανο, στην πλειοψηφία του, όπου δεσπόζουν η υποκρισία και ο παραλογισμός", τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας

AΠΕ-ΜΠΕ

 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο «σημείο μηδέν» οι εμπειρογνώμονες ΗΠΑ: Αρχισαν αυτοψία στη Μαλλιά - «Στόχος να δώσουν απαντήσεις»

Στο «σημείο μηδέν» οι εμπειρογνώμονες ΗΠΑ: Αρχισαν αυτοψία στη Μαλλιά - «Στόχος να δώσουν απαντήσεις»

Αυτοψία στο "σημείο μηδέν", στην περιοχή από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, δυτικά της Μαλλιάς, άρχισαν οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες, οι οποιοι έφθασαν στην Κύπρο κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, για να διερευνήσουν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό τον περασμένο μήνα.

BEST OF TOTHEMAONLINE