Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Ένα συντεταγμένο κράτος δεν μπορεί να ανέχεται το οργανωμένο έγκλημα»

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Ένα συντεταγμένο κράτος δεν μπορεί να ανέχεται το οργανωμένο έγκλημα»

Τη θέση ότι ένα συντεταγμένο κράτος δεν μπορεί ν’ ανέχεται το οργανωμένο έγκλημα, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου απαντούσε σε ερώτηση για σύγκρουση κράτους – οργανωμένου εγκλήματος κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Προεδρικό.

«Δεν θα μιλούσα για σύγκρουση», είπε, σημειώνοντας ότι «ένα συντεταγμένο κράτος όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να ανέχεται το οργανωμένο έγκλημα και όταν αυτό εκδηλώνεται πρέπει να λαμβάνονται μέτρα».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνοντας την τοποθέτηση για μηδενική ανοχή του κράτους, την ίδια ώρα έχει δώσει οδηγίες στις αρμόδιες αρχές».  

Και βεβαίως, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «όταν εκδηλώνονται παράνομες εγκληματικές ενέργειες, με τον τρόπο που βλέπουμε – και τον οποίο έχει ήδη χαρακτηρίσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης - όταν βλέπουμε ότι υπάρχει κάποια έξαρση ή αναβάθμιση ανάλογες θα είναι και οι απαντήσεις, ανάλογος θα είναι και ο χειρισμός από τις κρατικές αρχές και υπηρεσίες».

«Θα πρέπει να παρακολουθήσετε και να δούμε τη δραστηριότητα την οποία θα προτάξουν οι αρχές ασφαλείας», ανέφερε.

Σημείωσε ότι «επειδή και αυτή η συζήτηση ξεκίνησε από εκείνο το ειδεχθές έγκλημα, ότι σε εκείνη την περίπτωση υπήρξε - ευτυχώς και όπως πρέπει να γίνεται - εξιχνίαση και οδηγήθηκε  στη δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα περιπετειώδες περιστατικό».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ στηρίζεται στην Κυπριακή Προεδρία: Στενή συνεργασία για Ουκρανία, μεταναστευτικό και στέγαση

Η ΕΕ στηρίζεται στην Κυπριακή Προεδρία: Στενή συνεργασία για Ουκρανία, μεταναστευτικό και στέγαση

Η ΕΕ βασίζεται στην Κυπριακή Προεδρία, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο και τη συμμετοχή τους στη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.