ΕΚΛΟΓΕΣ-ΔΗΚΟ: Οι «χωρίς αντίπαλο» και οι υποψηφιότητες – «Το κόμμα γυρίζει σελίδα»

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΔΗΚΟ: Οι «χωρίς αντίπαλο» και οι υποψηφιότητες – «Το κόμμα γυρίζει σελίδα»

Λήγει την Παρασκευή (18/5) η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Ιουνίου στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Όπως φαίνεται, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα ανανεώσει τη θητεία του στην ηγεσία και θα οδηγήσει το κόμμα σε μια νέα πορεία, που θα αφήσει πίσω τις διαγραφές, τους διαξιφισμούς και τους αντιφρονούντες.

Δίπλα του θα σταθούν και όσοι εκλεγούν στις υπόλοιπες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας.

Χωρίς αντίπαλο παραμένουν οι Άθως Αντωνιάδης, που κυνηγά τη θέση του Γενικού Γραμματέα, καθώς και ο Φύτος Κωνσταντίνου, που είναι ο μόνος μνηστήρας της θέσης του Κεντρικού Οργανωτικού.

Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Μαρίνος Μουσιούττας θα μονομαχήσουν για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, κάτι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η μάχη για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων.

Με πρώτους τους Αλέκο Τρυφωνίδη, πρόεδρο Επαρχιακής ΔΗΚΟ Λευκωσίας, Αντώνη Αντωνίου, πρώην βουλευτή Πάφου και Χρίστο Ορφανίδη, βουλευτή Λάρνακας, οι υποψηφιότητες αυξήθηκαν στις πέντε.

Ο Μιχάλης Δαμιανός, μέλος του εκτελεστικού γραφείου και ο Λοΐζος Λοΐζου διεκδικούν μια εκ των τριών θέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ-ΔΗΚΟ: Και ο Μιχάλης Δαμιανός στην κούρσα για την αντιπροεδρία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θέλει να κρατήσει κοντά του εκείνους που στάθηκαν δίπλα του όλο αυτό τον καιρό, ήδη από το 2013, αλλά και κατά τη δύσκολη προεκλογική περίοδο.

Τωόντι, η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος αφήνει πίσω τους «παλιούς φίλους» και, όπως επανειλημμένα μας τονίζει εσωκομματική «γυρίζει σελίδα».

Αλέκος Μιχαηλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE