Ινδονησία: Επίθεση με σπαθί σαμουράι στο Aρχηγείο της αστυνομίας

Ινδονησία: Επίθεση με σπαθί σαμουράι στο Aρχηγείο της αστυνομίας

Ινδονήσιοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις άνδρες, ο ένας από τους οποίους τους επιτέθηκε κραδαίνοντας σπαθί παρόμοιο με εκείνα των σαμουράι και τραυμάτισε δύο συναδέλφους τους, στο αρχηγείο της αστυνομίας της επαρχίας Ριάου, στην πρωτεύουσά της, την πόλη Πεκάνμπαρου, στη νήσο Σουμάτρα.

Ο δεύτερος από τους τρεις άνδρες πιστεύεται ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, σύμφωνα με εσωτερική αναφορά της αστυνομίας. Ένας ακόμη ύποπτος συνελήφθη, ενώ άλλοι τέσσερις πιστεύεται πως διέφυγαν, κατά την ίδια πηγή.

Στην αστυνομική αναφορά διευκρινίζεται πως οι άνδρες εισέβαλαν με το αυτοκίνητό τους στον περίβολο του αρχηγείου της αστυνομίας πριν εξαπολύσουν την επίθεση.

Το ινδονησιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara μετέδωσε ότι δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο αρχηγείο της αστυνομίας, τραυματίστηκαν επίσης στην επίθεση.

Τηλεοπτικά δίκτυα της Ινδονησίας μετέδωσαν πλάνα που εικονίζουν έναν άνδρα πεσμένο κάτω με ένα μακρύ ξίφος πλάι του.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE