Αρνείται να καταδικάσει το Ισραήλ η Γερμανία

Αρνείται να καταδικάσει το Ισραήλ η Γερμανία

Το Βερολίνο τηρεί ουδέτερη στάση και αρνείται να καταδικάσει το Ισραήλ για τους θανάτους στη Γάζα.

Ακολουθώντας την παραδοσιακή διπλωματική της γραμμή απέναντι στο Ισραήλ, η γερμανική κυβέρνηση απέφυγε και σήμερα να καταδικάσει ανοιχτά το κύμα βίας στη Γάζα και κυρίως να καταδικάσει τη στάση του Τελ Αβίβ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση και η Καγκελάριος είναι εξοργισμένοι και ανήσυχοι για όσα συμβαίνουν στη Γάζα και ιδίως για το ότι έχασαν τη ζωή τους από αληθινά πυρά πολλοί άνθρωποι, ανάμεσα τους και ανήλικοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ειρηνική διαμαρτυρία, κατηγόρησε όμως την οργάνωση Χαμάς πως βρίσκεται πίσω από την κλιμάκωση της βίας.

Σχετικά με τη στάση των Ισραηλινών, ανέφερε «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπισθεί τα σύνορα του, αλλά στα πλαίσια της αναλογικότητας στη χρήση βίας. Καλούμε και τα δύο μέρη σε αποκλιμάκωση».

Σε ερώτηση γιατί η Γαλλία σε δηλώσεις του Προέδρου Μακρόν καταδικάζει ανοιχτά τη στάση του Ισραήλ –κάτι που δεν γίνεται από το Βερολίνο- ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «είμαστε σε πολύ στενή επαφή με τη Γαλλία για το θέμα της Μέσης Ανατολής, όμως αυτή είναι η δική μας στάση».

Τέλος, ο ίδιος έκανε λόγο για πρώτη φορά για την ανάγκη να υπάρξει διεθνής ανεξάρτητη επιτροπή η οποία και θα ερευνήσει τα γεγονότα στη Γάζα. Μέχρι τώρα, η Γερμανία ήταν της άποψης πως την αρμοδιότητα για τέτοια γεγονότα την έχει μόνον ο ισραηλινός στρατός.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE