ΠΑΣΥΚΙ: "Πλήρη διερεύνηση αλλά και σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας'

ΠΑΣΥΚΙ: "Πλήρη διερεύνηση αλλά και σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας'

Διερεύνηση αλλά και σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας ζητούν οι Ιατροί της ΠΑΣΥΔΥ.

Τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας που αναντίλεκτα περιλαμβάνεται στην αρχή της δίκαιης δίκης και αποτελεί εγγύηση της σωστής απονομής της δικαιοσύνης, ζητά ο κλάδος ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, με αφορμή το θάνατο του 10χρονου αγοριού στη Λάναρκα.

«Αναμφίβολα η σοβαρότητα του περιστατικού επιβάλλει την πλήρη διερεύνηση του, μέσα από τις νενομισμένες διαδικασίες και εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο κλάδος των ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ.

Σημειώνει ωστόσο ότι το τεκμήριο της αθωότητας είναι θεμελιώδης αρχή σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα, «το οποίο παύει να ισχύει μόνο μετά τη διαπίστωση της ενοχής του κατηγορουμένου από το δικαστήριο».

Ζητά τέλος υπευθυνότητα από όλους τους αρμόδιους φορείς, είτε δημόσιες αρχές, είτε πολιτικά πρόσωπα και μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.