ΠτΔ: Παρουσιάζει προτεραιότητες και εμβληματικές πολιτικές για το 2025
Παρουσιάζει τον Ετήσιο Προγραμματισμό της Κυβέρνησής για το 2025, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιανουαρίου.
Ο κ. Μουτήρης σε ανακοίνωση του ανέφερε πως θεωρεί πολύ αναγκαία τα μέτρα αυτά για την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών και για μείωση του κινδύνου για θάνατο από καρδιακά αίτια.
Ο Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ανέφερε πως “ μετά το τραγικό συμβάν στο Νοσοκομείο Λάρνακας , με το θάνατο του 10χρονου μαθητή, αποτέλεσμα πτώσης και υποσκληρίδιου αιματώματος, και την πιθανή αδυναμία στη έγκαιρη διάγνωση του αιματώματος, η άμεση θεραπεία του οποίου ίσως να είχε θετικό αποτέλεσμα, οφείλουμε όλες ανεξαίρετα οι κλινικές να λάβουμε κάποια μέτρα, για βελτίωση της συμμόρφωσης προς τις κατευθυντήριες οδηγίες, για αντιμετώπιση των ασθενειών”.
Στα πλαίσια αυτά, η καρδιολογική κλινική στο ΓΝ Πάφου σκοπεύει να ζητήσει σήμερα, είπε, από τη Διεύθυνση Ιατρικών Υπηρεσιών, τη λήψη άμεσων μέτρων, για να περιοριστεί ο κίνδυνος απώλειας ζωής με στεφανιαία νόσο, οι οποίοι αναμένουν για ανεπίτρεπτα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως ανέφερε, να υποβληθούν σε αγγειογραφία στο Νοσοκομείο Λεμεσού.
Εξήγησε πως το ΓΝ Πάφου δεν διαθέτει αγγειογράφο και για αγγειογραφίες οι ασθενείς παραπέμπονται στο ΓΝ Λεμεσού.
Σε επικοινωνία που είχε, συνέχισε, με την καρδιολογική κλινική του ΓΝ Λεμεσού, την Παρασκευή 11/5, επιβεβαιώθηκε πως 60 ασθενείς της επαρχίας Πάφου, με στεφανιαία νόσο, περιμένουν από μία βδομάδα μέχρι και 11 μήνες, για να υποβληθούν σε στεφανιογραφία στο ΓΝ Λεμεσού.
"Ο χρόνος αναμονής πέραν του ενός μήνα, για στεφανιογραφία και πιθανόν για αγγειοπλαστική, σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο, είναι κατά την άποψη μας μεγάλος, και αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα μυοκαρδίου ή για θάνατο", σημείωσε.
Στην κλινική νοσηλεύονται και ασθενείς με ασταθή στεφανιαία νόσο και με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο, οι οποίοι θα πρέπει, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες να υποβάλλονται σε στεφανιογραφία-αγγειοπλαστική εντός 24-48 ωρών από την εισαγωγή στο νοσοκομείο, είπε ο κ. Μουτήρης.
“Οι δικοί μας ασθενείς, όμως, εξαρτώμενοι από το πρόγραμμα του επεμβατικού εργαστηρίου στο ΓΝ Λεμεσού, περιμένουν μέχρι και 7 ημέρες για να μεταφερθούν στη Λεμεσό για στεφανιογραφία-αγγειοπλαστική, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και για θάνατο”, συμπλήρωσε ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου.
Απο ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις