ΛΕΜΕΣΟΣ: Μαγνητικές παγίδες στη μάχη κατά των κουνουπιών

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μαγνητικές παγίδες στη μάχη κατά των κουνουπιών

Σε διάφορα σημεία του δάσους ευκαλύπτων της δυτικής Λεμεσού, κοντά στην Αλυκή Ακρωτηρίου, θα τοποθετηθούν δέκα μαγνητικές παγίδες κουνουπιών που παραδόθηκαν σήμερα Δευτέρα (7/5) στο Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαϊδη.

Η τελετή παράδοσης των παγίδων, που χορηγήθηκαν από εταιρείες, έγινε το πρωί στα γραφεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λεμεσού στο Ζακάκι και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, "τα μηχανήματα αυτά είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται κατά τη φετινή χρονιά για τη μείωση της οχληρίας που παρουσιάζεται στην περιοχή, λόγω του αυξημένου πληθυσμού των κουνουπιών κατά τους μήνες που αυξάνεται η θερμοκρασία".

Οι τομείς του σχεδίου δράσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, αφορούν στη βελτίωση της πρόσβασης σε δύσβατες περιοχές, με τη δημιουργία μονοπατιών και διαδρόμων, το εντατικό πρόγραμμα προνυμφοκτονίας, την αξιοποίηση νέου εξοπλισμού, την εμπλοκή περισσότερου προσωπικού και αξιοποίηση ειδικού εντομολόγου, τη διαχείριση των τεχνητών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών λόγω οικιακών και βιομηχανικών απορριμμάτων και την ενημέρωση και εκπαίδευση των κατοίκων και των κοινοτήτων, ούτως ώστε να συμβάλουν στην καταπολέμηση των κουνουπιών.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.