ΟΗΕ: «Οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι»

ΟΗΕ: «Οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι»

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταστήσει σαφές ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αυτό, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Φαράν Χακ.

Ο κ. Χακ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων ΜΜΕ στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δεν προέβη σε σχόλια επί δηλώσεων, περιοριζόμενος να επαναλάβει τη θέση των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί μια ομοσπονδιακή λύση με τη στάση των Ελληνοκυπρίων και ότι είναι καιρός να δοκιμαστεί ένας νέος τρόπος, καθώς και τις συνεχιζόμενες αναφορές για το διορισμό της Τζέιν Χολ Λουτ ως προσωρινής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, ο κ. Χακ απάντησε ότι δεν έχει να ανακοινώσει κάτι σχετικά με ενδεχόμενη επίσκεψη και οτιδήποτε σχετικά με διορισμό ειδικού απεσταλμένου.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE