Στην Κύπρο ξένοι εμπειρογνώμονες - Εισηγήσεις για Πολιτική Δικονομία

Στην Κύπρο ξένοι εμπειρογνώμονες - Εισηγήσεις για Πολιτική Δικονομία

Την Κύπρο επισκέπτονται την ερχόμενη εβδομάδα ξένοι εμπειρογνώμονες για να παρουσιάσουν εισηγήσεις για αναθεώρηση των θεσμών Πολιτικής Δικονομίας των δικαστηρίων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Μεταρρύθμισης του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφέρει συγκεκριμένα ότι στις 8 και 9 Μαΐου 2018, θα επισκεφθεί την Κύπρο η ομάδα εμπειρογνωμόνων της οποίας ηγείται ο Λόρδος John Dyson για να παρουσιάσει στην Επιτροπή Θεσμών που διόρισε το Ανώτατο Δικαστήριο, την πρώτη ενότητα των προκαταρκτικών εισηγήσεων για αναθεώρηση των θεσμών Πολιτικής Δικονομίας των δικαστηρίων.

Η ομάδα Dyson επισκέφθηκε ξανά την Κύπρο στα μέσα Ιανουαρίου και είχε επαφές με όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να διαμορφώσει άποψη για τις ανάγκες.

Η Επιτροπή Θεσμών θα έχει στη διάθεσή της ένα μήνα για να τοποθετηθεί επί των συγκεκριμένων προκαταρκτικών εισηγήσεων. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν και άλλες δύο ενότητες προκαταρκτικών εισηγήσεων.

Το όλο έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες από σήμερα. Η επίσημη παρουσίαση της Έκθεσης των Εμπειρογνωμόνων θα γίνει σε ειδική τελετή στις 28 Μαΐου 2018.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.