Πιπίλες και βρεφικά είδη στο 'μικροσκόπιο' της Υπηρεσίας Καταναλωτή

Πιπίλες και βρεφικά είδη στο 'μικροσκόπιο' της Υπηρεσίας Καταναλωτή

Η Υπηρεσία Καταναλωτή ελέγχει βρεφικά είδη.

Εκστρατεία ελέγχου βρεφικών ειδών, η οποία κάλυψε τα σημεία διάθεσης των ειδών αυτών παγκύπρια, πραγματοποίησε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή. Πιο συγκεκριμένα, τα είδη που ελέγχθηκαν ήταν οι πιπίλες και οι καδένες πιπιλών.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 24/4/2018 – 3/5/2018 και κάλυψε 36 καταστήματα πώλησης βρεφικών ειδών παγκύπρια, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων προϊόντων και τη λήψη των αναλογικών μέτρων. Σε δύο περιπτώσεις εντοπίστηκαν προϊόντα τα οποία δεν συμμορφώνονταν με τις απαιτήσεις ασφάλειας και απομακρύνθηκαν από τα ράφια και σε 20 περιπτώσεις έγιναν προειδοποιήσεις για να τοποθετηθούν σε προϊόντα οι απαιτούμενες πληροφορίες ασφάλειας και στην ελληνική γλώσσα.

Περαιτέρω, λήφθηκαν από την αγορά δώδεκα καδένες πιπιλών οι οποίες στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους όπου κατά τον εργαστηριακό έλεγχο που θα υποβληθούν, θα διαπιστωθεί η συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε καταστήματα πώλησης βρεφικών ειδών στο πλαίσιο των καθημερινών επιθεωρήσεων και να ενημερώνει για προϊόντα που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται. Στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy) υπάρχουν αναρτημένα ενημερωτικά έντυπα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους οικονομικούς φορείς.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE