'Φωτιά και λαύρα' η Φουρέιρα - Απειλεί το φαβορί του Ισραήλ - VIDEO
04.05.2018 - 15:39
"Φωτιά και λαύρα" η Φουρέιρα, η οποία μετά την δεύτερη πρόβα σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση...
Η Ελένη Φουρέιρα την Παρασκευή, 4/5, πραγματοποίησε στη σκηνή του Altice Arena, στη Λισαβόνα, τη δεύτερή της πρόβα με το τραγούδι “Fuego” που εκπροσωπεί φέτος την Κύπρο στην Eurovision.
Εντυπωσιακή και σαρωτική ήταν και η δεύτερή της εμφάνιση, καθώς μετά την πρώτη της πρόβα, ανέβηκε στην τρίτη θέση των προγνωστικών όσον αφορά στον πρώτο ημιτελικό, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαϊου, ενώ κατάφερε να ανέβει μία θέση στα προγνωστικά με τη δεύτερή της πρόβα.
Ουσιαστικά η Φουρέιρα και η κυπριακή συμμετοχή βρίσκεται μόλις μια ανάσα από το φαβορί του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην πορεία της Κύπρου στην Eurovision.
Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.