10 εκατ. ευρώ σε κυπριακούς ερευνητικούς φορείς – Χρηματοδοτούνται πέντε έργα

10 εκατ. ευρώ σε κυπριακούς ερευνητικούς φορείς – Χρηματοδοτούνται πέντε έργα

Χρηματοδοτήσεις ύψους €10 εκατομμυρίων εξασφάλισαν κυπριακοί ερευνητικοί φορείς στο πλαίσιο του προγράμματος αριστείας «Spreading Excellence and Widening Participation», συνεχίζοντας την επιτυχή συμμετοχή της Κύπρου στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020», σύμφωνα με το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Σε ανακοίνωση, το ΙΠΕ αναφέρει ότι, στο πλαίσιο της δράσης «Twinning», η Κύπρος εξασφάλισε χρηματοδότηση για πέντε νέα έργα συνολικού ύψους €4.86 εκατ. Τα έργα, που συντονίζονται από το ΤΕΠΑΚ, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ινστιτούτο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αφορούν την ενίσχυση των δραστηριοτήτων και των υποδομών εγκεκριμένων ερευνητικών μονάδων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
 
Επιπρόσθετα, το ΤΕΠΑΚ και το Ινστιτούτο Κύπρου εξασφάλισαν χρηματοδότηση για δύο επιπλέον προτάσεις, ύψους €4,99 εκατ. στο πλαίσιο της δράσης«ERA Chairs». Η συγκεκριμένη δράση παρέχει υποστήριξη σε πανεπιστήμια και άλλους ερευνητικούς φορείς με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου της επιστημονικής τους αριστείας και την υλοποίηση των αναγκαίων δομικών αλλαγών εντός των οργανισμών.
 
Το ΙΠΕ σημειώνει ότι η Κύπρος σημείωσε ακόμα μία μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχε στις 10 από τις συνολικά 39 προτάσεις που επιλέγηκαν για τη δημιουργία νέων Δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος COST, μέσω του οποίου προωθείται η δημιουργία και ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας ερευνητών σε όλα τα πεδία της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.
 
Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ Δρ Βασίλης Τσάκαλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις επιδόσεις των κυπριακών ερευνητικών φορέων, σημειώνοντας ότι «η Κύπρος εξακολουθεί να είναι πρώτη ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ στην κατά κεφαλή προσέλκυση κονδυλίων από το Πρόγραμμα ‘Ορίζοντας 2020’».

ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Την σύνδεση του 31χρονο Ελλαδίτη ομογενή από τη Γεωργία με τις πινακίδες του κλοπιμαίου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους, παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο ανακριτής της υπόθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE