Τη διαχρονική στάση αρχών της Αιγύπτου στο Κυπριακό ο Πρόεδρος

Τη διαχρονική στάση αρχών της Αιγύπτου στο Κυπριακό ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι η Αίγυπτος τηρεί μια διαχρονική στάση αρχών σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού, μιλώντας στην αντιπροσωπεία των Κυπρίων Αιγυπτιωτών που δέχθηκε την Τρίτη 01/05.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών (Κύπρου – Αιγύπτου) έχουν αναπτυχθεί περαιτέρω τα τελευταία χρόνια και η συνεργασία τους επεκτείνεται σε πολλούς τομείς, περιλαμβανομένου και του τομέα της Ενέργειας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης στις προσωπικές άριστες σχέσεις ανάμεσα στον ίδιο και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Πρόσθεσε ότι πολλοί Κύπριοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Αίγυπτο, κυρίως στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας, ενώ οι γενικότερες εμπορικές και οικονομικές σχέσεις έχουν αυξηθεί.

Τέλος, αναφέρθηκε στην παρουσία των Κυπρίων στην Αίγυπτο, επισημαίνοντας ότι η κυπριακή παροικία στη χώρα διαπρέπει σε όλους τους τομείς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.