ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη διαχρονική στάση αρχών της Αιγύπτου στο Κυπριακό ο Πρόεδρος

Τη διαχρονική στάση αρχών της Αιγύπτου στο Κυπριακό ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι η Αίγυπτος τηρεί μια διαχρονική στάση αρχών σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού, μιλώντας στην αντιπροσωπεία των Κυπρίων Αιγυπτιωτών που δέχθηκε την Τρίτη 01/05.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών (Κύπρου – Αιγύπτου) έχουν αναπτυχθεί περαιτέρω τα τελευταία χρόνια και η συνεργασία τους επεκτείνεται σε πολλούς τομείς, περιλαμβανομένου και του τομέα της Ενέργειας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης στις προσωπικές άριστες σχέσεις ανάμεσα στον ίδιο και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Πρόσθεσε ότι πολλοί Κύπριοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Αίγυπτο, κυρίως στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας, ενώ οι γενικότερες εμπορικές και οικονομικές σχέσεις έχουν αυξηθεί.

Τέλος, αναφέρθηκε στην παρουσία των Κυπρίων στην Αίγυπτο, επισημαίνοντας ότι η κυπριακή παροικία στη χώρα διαπρέπει σε όλους τους τομείς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top