Στην Κύπρο Βρετανοί για αναδιάρθρωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Στην Κύπρο Βρετανοί για αναδιάρθρωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Στην Κύπρο βρίσκονται δύο εκπρόσωποι της Ελεγκτικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου, κατόπιν πρόσκλησης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, που αναμεταδόθηκε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών , οι κ.Kevin Summersgill και Alec Steel θα προβούν σε ομότιμη αξιολόγηση (peer review) ως συνέχεια αντίστοιχης περσινής αξιολόγησης, η οποία θα αποτελέσει τη βάση μιας ευρείας κλίμακας αναδιάρθρωσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και θα επικεντρωθούν σε θέματα λειτουργίας της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι δύο Βρετανοί είχαν συνάντηση με την αναπληρωτή πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως, Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών Ειρήνη Χαραλαμπίδου, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεργασίας της Βουλής και ιδιαίτερα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Σε ένα ακόμη δείγμα κλιμάκωσης έντασης, το κατοχικό καθεστώς προχώρησε στη σύλληψη πέντε Ελληνοκυπρίων προσφύγων, στο κατεχόμενο Τρίκωμο, το οποίο είχαν επισκεφθεί. Οι κατοχικές αρχές αφού τους συνέλαβαν, τους απήγγειλαν τις κατηγορίες, της κατασκοπείας και τους οδήγησαν στα μπουντρούμια του Αττίλα. Το ψευδοδικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους, για τρεις ημέρες. Το υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί τη νέα αυτή προκλητική κίνηση από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και έχει ήδη προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.