ΣΥΡΙΑ: Πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικές βάσεις σε Χάμα και Χαλέπι

ΣΥΡΙΑ: Πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικές βάσεις σε Χάμα και Χαλέπι

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν την Κυριακή (29/4) ότι πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικές βάσεις στις επαρχίες Χάμα και Χαλέπι, κάνοντας λόγο περί «επίθεσης» των εχθρών της Δαμασκού, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πυραυλικές επιθέσεις έγιναν στις 22:30 τοπική ώρα. Νωρίτερα, η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι αλλεπάλληλες εκρήξεις ακούστηκαν στην επαρχία Χάμα και πρόσθεσε ότι οι αρχές διενεργούν έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια.

Δύο κάτοικοί της ανέφεραν ότι οι εκρήξεις ακούστηκαν σε βάση που φέρονται να χρησιμοποιούν δυνάμεις υποστηριζόμενες από το Ιράν, κάτι που εγείρει την πιθανότητα να επρόκειτο για ενέργεια του Ισραήλ.

skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.