ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τον τσάκωσαν στο οδόφραγμα με τέσσσερα κιλά καπνό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τον τσάκωσαν στο οδόφραγμα με τέσσσερα κιλά καπνό

Τέσσερα κιλά αδασμοαφορολόγητου καπνού μάρκας GOLDEN VIRGINIA εντόπισε την Πέμπτη (26/4) Λειτουργός του Τμήματος Τελωνείων κατά τον σχετικό έλεγχο προσώπου βρετανικής υπηκοότητας στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, το οποίο εισερχόταν από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει πως το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθη για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και ο καπνός κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση.

Ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στον καπνό ανέρχονται σε €835.

Μετά από αίτημα του εμπλεκόμενου, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε αίτημα, για τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων, με την καταβολή από μέρους του συνολικού ποσού ύψους €1.400, το οποίο και κατέβαλε.

Ακολούθως, αφέθηκε ελεύθερος, αφού προηγουμένως ο καπνός εγκαταλείφθηκε στο Τμήμα Τελωνείων και θα καταστραφεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.