Επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να προωθηθούν μέτρα και πολιτικές για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και των πολιτών και της κοινωνίας μας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «συνεχίστηκαν σήμερα οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς. Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: «Είτε η Τουρκία θα συναινέσει είτε θα μείνει εκτεθειμένη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για το Κυπριακό, για τη συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, όπως και για τις εξελίξεις που έχουμε στους ενεργειακούς σχεδιασμούς. Άκουσε και τις δικές τους εισηγήσεις και τους προβληματισμούς.
Εξάλλου, μέσα σε αυτές τις συναντήσεις, συνεχίζεται και η συζήτηση για τα ευρύτερα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης και των διαφόρων πολιτικών. Συνεχίζεται η καταγραφή πιθανών συγκλίσεων και κοινών στόχων πολιτικής.
Είναι επιθυμία του Προέδρου να προωθηθούν μέτρα και πολιτικές, όπως και αλλαγές που είναι απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και των πολιτών και της κοινωνίας μας.
Είναι πολιτική κατεύθυνση που έχει δώσει ο Πρόεδρος, τώρα, που βελτιώνεται η κατάσταση στην οικονομία μας, για να προχωρήσουμε ταυτόχρονα σε εκείνες τις αλλαγές που χρειάζονται στο κράτος και στη διοίκηση, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και έτσι να ενισχυθεί περαιτέρω και η αναπτυξιακή πορεία της χώρας».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΧΡΙΣΤΟΥ: «Θα αποστείλουμε ξανά όλες τις θέσεις μας» - Συζήτηση με Πρόεδρο για στρατιωτικούς
Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος έχει επιλέξει να μην σχολιάζει ούτε να απαντά σε επικρίσεις. Απλώς, είναι κοινώς γνωστό το γεγονός ότι έκανε μεγάλες προσπάθειες ο Πρόεδρος και η πλευρά μας, ώστε να καταλήξουμε έστω και σε αυτό το δείπνο με τον κ. Ακιντζί. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να επαναλάβει την ενημέρωση για τα διαβήματα που έχει κάνει μετά τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, όπως επιστολές και άλλα διαβήματα προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, ζητώντας - και αυτή η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς – να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί όπου είχαμε φτάσει».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΙΛΛΗΚΑΣ: «Όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο» - Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο
Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ στο Κραν Μοντανά σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «το τι έχει γίνει στο Κραν Μοντανά είναι πλέον κοινώς γνωστό και θα έλεγα ότι το γνωρίζουν από πρώτο χέρι και οι δημοσιογράφοι που είχαν συνοδεύσει την αποστολή μας στο Κραν Μοντανά. Δεν είναι γόνιμο να επανέλθουμε.
Αν η Τουρκία είχε πάρει την απόφαση στο Κραν Μοντανά να αφήσει την Κύπρο, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, να βρούμε ένα συμβιβασμό και μια συμφωνία, δηλαδή, να παραιτηθεί από την αξίωση να ελέγχει την Κύπρο και μετά τη λύση μέσω εγγυήσεων και μέσω στρατευμάτων, τότε θα είχε επιτευχθεί η λύση.
Προσπαθούμε – αυτός είναι ο διπλωματικός αγώνας που κάνει ο Πρόεδρος, που κάνει η Κυβέρνηση μας, ο Υπουργός Εξωτερικών – να επαναφέρουμε την Τουρκία μέσω των Ηνωμένων Εθνών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την προσδοκία ότι θα αλλάξει η τουρκική θέση. Πρέπει όλοι να αντιλαμβανόμαστε - έχοντας μια κοινή στάση της ελληνικής κυπριακής πλευράς, η οποία είναι ήδη κοινή στάση ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο - ότι χρειάζεται ο τερματισμός των εγγυήσεων, η αλλαγή της προσέγγισης της Τουρκίας στην Κύπρο, για να υπάρξει λύση του Κυπριακού».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις