Ενοχος για βιασμό 16χρονης κρίθηκε 77χρονος Ινδός γκουρού

Ενοχος για βιασμό 16χρονης κρίθηκε 77χρονος Ινδός γκουρού

Ο Ινδός γκουρού Ασαράμ Μπαπού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει εκατομμύρια υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο, κρίθηκε ένοχος για βιασμό.

Δικαστήριο της βόρειας πόλης Τζοντπούρ έκρινε ένοχο τον Ασαράμ Μπαπού για τον βιασμό μιας 16χρονης το 2013 στο άσραμ του στη συγκεκριμένη πόλη (Σ.τ.Σ: τα άσραμ ήταν ερημητήρια Ινδουιστών σοφών στην αρχαία Ινδία, οι οποίοι κατέφευγαν εκεί για να βρουν γαλήνη, με στόχο την περισυλλογή. Τα άσραμ λειτουργούσαν και ως σχολεία. Οι μαθητές έμεναν μέσα στο χώρο του άσραμ, συμμετείχαν στις εργασίες και εξασκούνταν σε σωματικές και πνευματικές ασκήσεις).

Ο 77χρονος γκουρού, ο οποίος διαθέτει 400 άσραμ σε όλο τον κόσμο όπου διδάσκει διαλογισμό και γιόγκα, πιθανόν να εφεσιβάλει την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο.

Ο ίδιος δικάζεται και για μια άλλη υπόθεση βιασμού στο κρατίδιο Γκουτζαράτ. Ο Ουτσάβ Μπάινς, ο δικηγόρος του θύματος, δήλωσε στο NDTV ότι αναμένει να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον Μπαπού.

Το Τζοντπούρ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού καθώς πιθανολογείται ότι θα ξεσπάσουν βίαια επεισόδια από τους υποστηρικτές του γκουρού. Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή αργότερα εντός της ημέρας.

Τα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν έπειτα από ένα περιστατικό, τον περασμένο χρόνο, όπου οι υποστηρικτές ενός άλλου γκουρού, του Γκουρμέετ Ραμ Ραχίμ, προκάλεσαν βίαια επεισόδια με 23 νεκρούς όταν εκείνος κρίθηκε ένοχος για βιασμό.

 




Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Σε περισσότερη πρόοδο σχετικά με τις συνομιλίες στο Κυπριακό προσβλέπει ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Ζαν-Πιερ Λακρουά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ και σε άλλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, στο παράρτημα του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, ο Λακρουά εκτίμησε ότι παρά τις περικοπές στον οργανισμό, οι άνθρωποι της UNFICYP θα συνεχίσουν να μπορούν να εκτελούν το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE