ΑΟΖ: Στην Κύπρο ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΝΙ – Απαντήσεις για τεμάχιο 3

ΑΟΖ: Στην Κύπρο ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΝΙ – Απαντήσεις για τεμάχιο 3

Στην Κύπρο φτάνει την Τετάρτη (25/4) ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΝΙ, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

Μετά τις τουρκικές απειλές και την παρεμπόδιση της γεώτρησης στον στόχο «Σουπιά του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Ντεσκάλτσι θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η συνάντηση, που τοποθετείται στις 11:00 το πρωί αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της ίδιας της εταιρείας.

Κατόπιν, ο επικεφαλής της ΕΝΙ θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη στο γραφείο του.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα πράξει, παρόλο που οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για επιστροφή του γεωτρύπανου μετά από προγραμματισμένη γεώτρηση στο Μαρόκο.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.