ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Θα υπερασπιστούμε συμφέροντα σε Κύπρο και Αιγαίο»

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Θα υπερασπιστούμε συμφέροντα σε Κύπρο και Αιγαίο»

Από την Κύπρο στο Αιγαίο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Θράκη και παντού θα υλοποιήσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του θα ξεκινήσει από τη Σμύρνη ενώ το Σάββατο θα προηγηθεί επαρχιακό συνέδριο των γυναικών του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Για την προσχώρηση 15 βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στο Καλό Κόμμα (IYI Parti), ο Τούρκος Πρόεδρος διερωτήθηκε αν αυτή την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου την αποδέχτηκε το Καλό Κόμμα. Όπως είπε παρατήρησε χθες ότι οι 15 βουλευτές δεν κάθισαν στα έδρανα του Καλού Κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα. “Γιατί δεν πήγαν εκεί; Σημαίνει ότι δεν τους άρεσε εκεί που τους έστειλες”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι “αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα περίεργο σενάριο. Ας δούμε πως θα εξελιχθεί μέχρι το τέλος της βδομάδας”, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά στο όνομα του τέως Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ. Διερωτήθηκε γιατί ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναζητεί υποψήφιο δεξιά και αριστερά και τον κάλεσε να υποβάλει αμέσως εκείνος υποψηφιότητα για την προεδρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE