Χωρίς δηλώσεις αλλά με τιτιβίσματα Τσαβούσογλου

Χωρίς δηλώσεις αλλά με τιτιβίσματα Τσαβούσογλου

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η σύσκεψη στο «προεδρικό» της τ/κ πολιτικής ηγεσίας με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών που πραγματοποιεί επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Δηλώσεις δεν έγιναν από κανέναν, ωστόσο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με μήνυμά του στο τουίτερ πριν λίγο έγραψε ότι προέβησαν σε εκτίμηση της παρούσας κατάστασης και «θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις μας την επόμενη περίοδο».

Η σύσκεψη του κ. Τσαβούσογλου με τους πολιτικούς αρχηγούς άρχισε στις 3 το απόγευμα. Προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί και διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών.

Το πρόγραμμα του Τούρκου ΥΠΕΞ που θα αναχωρήσει αύριο από τα κατεχόμενα, δεν έχει γίνει γνωστό. Αναμένεται ωστόσο ότι θα παρακαθίσει απόψε σε δείπνο που θα παραθέσει ο «ομόλογός» του, Κουντρέτ Οζερσάι.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του «γραφείου τύπου και πληροφοριών» η επίσκεψη στα κατεχόμενα του κ. Τσαβούσογλου είναι επίσκεψη εργασίας.

Σε τουίτ του σήμερα το πρωί ο Τούρκος ΥΠΕΞ έγραψε ότι βρίσκεται στην «τδβκ», όπως ανέφερε το ψευδοκράτος, «για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα βήματα που θα γίνουν την επόμενη περίοδο στο Κυπριακό».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση σήμερα του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα βρίσκεται στις ΗΠΑ στις 24-25 Απριλίου στη Νέα Υόρκη για την συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την οικοδόμηση και διατήρηση της Ειρήνης στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ και αναμένεται να έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

«Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση, και χαίρομαι, γιατί αυτή είναι και η θέση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διευρυμένης Συνόδου που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2025, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE