Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ντάνκαν με έμφαση στο Κυπριακό

Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ντάνκαν με έμφαση στο Κυπριακό

Οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τη συνάντηση που είχε το πρωί στο Λονδίνο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βρετανό Υπουργό Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σερ Άλαν επαναβεβαίωσε τη θέση της βρετανικής κυβέρνησης υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών και την ετοιμότητα του Λονδίνου να παίξει το ρόλο του για να στηρίξει τη διαδικασία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης από την πλευρά του μετέφερε τις κυπριακές θέσεις.

Πηγές του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι το προσεχές διάστημα η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να έχει επαφές με την τουρκική, με το Κυπριακό να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

Την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στην Τουρκία ο σερ Άλαν Ντάνκαν για να εκπροσωπήσει τις δυνάμεις της Αντάντ στις επετειακές εκδηλώσεις για τη μάχη της Καλλίπολης κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σχεδιάζεται και επίσκεψη στο Λονδίνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το προσεχές διάστημα.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντωνίου: Είχε προειδοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για υβριδική επίθεση - «Ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο»

Αντωνίου: Είχε προειδοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για υβριδική επίθεση - «Ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο»

Σε δημόσια τοποθέτηση με σαφείς αιχμές και προειδοποιήσεις προχώρησε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, αναφερόμενος στη διαρροή του επίμαχου βίντεο που προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις και δημόσια συζήτηση τις τελευταίες ημέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE