Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ντάνκαν με έμφαση στο Κυπριακό

Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ντάνκαν με έμφαση στο Κυπριακό

Οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τη συνάντηση που είχε το πρωί στο Λονδίνο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βρετανό Υπουργό Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σερ Άλαν επαναβεβαίωσε τη θέση της βρετανικής κυβέρνησης υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών και την ετοιμότητα του Λονδίνου να παίξει το ρόλο του για να στηρίξει τη διαδικασία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης από την πλευρά του μετέφερε τις κυπριακές θέσεις.

Πηγές του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι το προσεχές διάστημα η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να έχει επαφές με την τουρκική, με το Κυπριακό να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

Την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στην Τουρκία ο σερ Άλαν Ντάνκαν για να εκπροσωπήσει τις δυνάμεις της Αντάντ στις επετειακές εκδηλώσεις για τη μάχη της Καλλίπολης κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σχεδιάζεται και επίσκεψη στο Λονδίνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το προσεχές διάστημα.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Trailer: Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η αυτοκριτική, οι «τριγμοί» στον ΔΗΣΥ και οι Προεδρικές του ’23-Ποιοι «σκάβουν» το πολιτικό τους…μνήμα

Trailer: Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η αυτοκριτική, οι «τριγμοί» στον ΔΗΣΥ και οι Προεδρικές του ’23-Ποιοι «σκάβουν» το πολιτικό τους…μνήμα

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παραχωρεί μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ανοίγοντας τα χαρτιά του για τα γεγονότα που διαμόρφωσαν την πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια.