ΣΥΡΙΑ: Συγκρούσεις στη Ντούμα με νεκρούς και τραυματίες

ΣΥΡΙΑ: Συγκρούσεις στη Ντούμα με νεκρούς και τραυματίες

Συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών στρατιωτικών τμημάτων της εθνικής φρουράς και ανταρτών διεξάγονται στην πόλη Ντούμα στην ανατολική Γούτα της Συρίας, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επισημαίνοντας ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Οι συγκρούσεις διεξάγονται στην συνοικία Ελ Ραχμανί. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, σ’ ένα από τα κτίρια της συνοικίας πριν απελευθερωθεί από τους αντάρτες υπήρχε ένα μεγάλο οπλοστάσιο των ανταρτών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι στις 13 Απριλίου είχε ολοκληρωθεί η αποχώρηση των μαχητών από την Ντούμα, επισημαίνοντας ότι είχαν αποχωρήσει 21 χιλιάδες μαχητές και μέλη των οικογενειών τους.

Σήμερα έπρεπε να αρχίσουν το έργο τους στην πόλη Ντούμα οι ερευνητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) οι οποίοι αφίχθησαν στην Συρία ειδικά για να ερευνήσουν τις καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων στις 7 Απριλίου.

skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με στόχο την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, με απτά παραδοτέα. Πρόκειται για την πρώτη διμερή επίσκεψη Ιταλού Πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 36 χρόνια και έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρώμη τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς και της ιστορικής επίσκεψης του Προέδρου Ματαρέλα στην Κύπρο, του πρώτου Ιταλού Προέδρου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE