Σταϊνμάιερ: 'Οι Ρώσοι δεν είναι εχθροί μας ανεξαρτήτως Πούτιν'

Σταϊνμάιερ: 'Οι Ρώσοι δεν είναι εχθροί μας ανεξαρτήτως Πούτιν'

«Ανεξαρτήτως του καθεστώτος Πούτιν, δεν πρέπει να βλέπουμε την Ρωσία –τη χώρα δηλαδή και τους ανθρώπους της- ως εχθρούς μας», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, σε σημερινή συνέντευξη του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Μπιλντ.

Ο Σταινμάγιερ δηλώνει ανήσυχος για την πολύ γρήγορη αποξένωση της δύσης από την Ρωσία, αποξένωση που σύμφωνα με τον ίδιο ενδέχεται να έχει «άσχημες συνέπειες».

«Πρέπει να υπάρξουν έντονες διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων μας με την Ρωσία, καθώς δεν υφίσταται πλέον καμιά βάση εμπιστοσύνης και από τις δύο πλευρές. Αυτό είναι κάτι επικίνδυνο», σημειώνει ο Γερμανός Πρόεδρος και συμπληρώνει: «Από την άλλη πρέπει να καταστήσουμε ξεκάθαρα στο Κρεμλίνο το ποιες θα είναι οι συνέπειες των πράξεων του. Όμως, ποτέ δεν επιτρέπεται να σταματήσουμε τις απευθείας συνομιλίες με τη Μόσχα».

Επίσης, ο Γερμανός Πρόεδρος χαρακτηρίζει τη Ρωσία μια δύσκολη γείτονα, ενώ στα προβλήματα με τη χώρα αυτή προσθέτει την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, πράξη που χαρακτηρίζει «ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αλλάζει η Κύπρος: Χρονιά εξελίξεων και αναβαθμίσεων το 2026 – Από την εξαγωγή κυπριακού φυσικού αερίου στα έργα σε άμυνα, μεταφορές, παιδεία και υγεία

Αλλάζει η Κύπρος: Χρονιά εξελίξεων και αναβαθμίσεων το 2026 – Από την εξαγωγή κυπριακού φυσικού αερίου στα έργα σε άμυνα, μεταφορές, παιδεία και υγεία

Δεν τις λες και λίγες 55 και πλέον δράσεις σε μία και μόνο χρονιά. Και μάλιστα, ακούσαμε έργα και προτάσεις που δεν είχαν ξαναειπωθεί. Αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή και πρόοδος.

BEST OF TOTHEMAONLINE