Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδίκασε την επίθεση - Εκδήλωση έξω απο Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδίκασε την επίθεση - Εκδήλωση έξω απο Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει την επίθεση εναντίον στη Συρία, καταγγέλλει την χρήση των βρετανικών βάσεων ως μέρος αυτής της επίθεσης και ζητά όπως στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για λύση του Κυπριακού τεθεί το θέμα της πλήρους αποστρατικοποίησης της Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΣΕ καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την πυραυλική επίθεση ενάντια στη Συρία, η οποία έγινε σήμερα τα ξημερώματα, από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία». Μεταξύ άλλων, καταγγέλλεται «η χρήση των βρετανικών βάσεων ως μέρος αυτής της επίθεσης ενάντια στη Συρία». Είναι γι’ αυτό, αναφέρεται, «που επαναλαμβάνουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαίτηση για διάλυση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο». «Θεωρούμε ταυτόχρονα πως κατά τη διαπραγμάτευση λύσης του Κυπριακού πρέπει να τεθεί και το θέμα της πλήρους αποστρατικοποίησης της Κύπρου», προστίθεται.

Απαιτεί επίσης από τον ΓΓ του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας «όπως σεβαστούν έμπρακτα το Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ». Επαναβεβαιώνει «την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας» στο λαό της Συρίας, και καλεί «όλους τους φίλους της ειρήνης όπως λάβουν μέρος στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που θα γίνει την Δευτέρα 16 Απριλίου, ώρα 18:00 έξω από την Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Δεν μπορεί να μείνει για πάντα η Ολγκίν στην Κύπρο» - Τι είπε για Κυπριακό, ΜΟΕ και φορολογική μεταρρύθμιση

Λετυμπιώτης: «Δεν μπορεί να μείνει για πάντα η Ολγκίν στην Κύπρο» - Τι είπε για Κυπριακό, ΜΟΕ και φορολογική μεταρρύθμιση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα», τόνισε πως δεν μπορεί η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να παραμένει επ’ αόριστον στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας τη σημασία των απευθείας συναντήσεων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE