ΣΥΡΙΑ: Επιμένουν ΗΠΑ για χημικά - 'Ναι' υπάρχουν αποδείξεις

ΣΥΡΙΑ: Επιμένουν ΗΠΑ για χημικά - 'Ναι' υπάρχουν αποδείξεις

Η Ουάσιγκτον έχει αποδείξεις ότι η Δαμασκός διέπραξε την επίθεση με τα χημικά.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν αποδείξεις ότι η συριακή κυβέρνηση διέπραξε την πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της Ντούμας αλλά συνεχίζουν να εργάζονται προκειμένου να ταυτοποιήσουν το μείγμα των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Μπορούμε να πούμε ότι η συριακή κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την επίθεση» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ερωτηθείσα εάν οι ΗΠΑ έχουν αποδείξεις για αυτό, η αξιωματούχος απάντησε «ναι».

Η Νάουερτ πρόσθεσε ότι μια ομάδα από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων θα μεταβεί στη Συρία το Σάββατο για να συλλέξει στοιχεία.

Νωρίτερα την Παρασκευή (13/4), ο Λευκός Οίκος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες πως η Συρία διέπραξε την πυραυλική επίθεση στη Ντούμα το περασμένο Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δείχνουν πως οι ισχυρισμοί της Ρωσίας ότι η επίθεση ήταν "σκηνοθετημένη", είναι εσφαλμένοι.

«Είμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό πεπεισμένοι ότι η Συρία είναι υπεύθυνη» είπε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, τονίζοντας ότι η αποτυχία της Ρωσίας να σταματήσει τη Συρία αποτελεί «μέρος του προβλήματος».

Από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE