ΙΡΑΚ: Είκοσι πέντε νεκροί σε επίθεση κατά τη διάρκεια κηδείας

ΙΡΑΚ: Είκοσι πέντε νεκροί σε επίθεση κατά τη διάρκεια κηδείας

Είκοσι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν την Πέμπτη (12/4) σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της κηδείας Ιρακινών μαχητών που είχαν σκοτωθεί την προηγουμένη από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), σύμφωνα με νέο απολογισμό αστυνομικών και ιατρικών πηγών.

Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση στο Ιράκ μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 16 Ιανουαρίου και στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους στη Βαγδάτη.

«Δύο βόμβες εξερράγησαν τη στιγμή που έμπαινε η πομπή με τα φέρετρα στο κοιμητήριο» του χωριού Ασντίρα, στο βόρειο Ιράκ, εξήγησε ο δήμαρχος Σαλαχεντίν Σααλάν. Το σουνιτικό χωριό βρίσκεται στα νότια του Ας-Σαρκάτ, ενός από τα τελευταία προπύργια του ΙΚ που ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE