Τι είπαν Τσίπρας-Γιλντιρίμ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Τι είπαν Τσίπρας-Γιλντιρίμ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Τα συλλυπητήρια του και του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για τον θάνατο του πιλότου της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι κ.κ. Τσίπρας και Γιλντιρίμ "συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο και να ενισχύσουν το διάλογο των δύο χωρών στο μέλλον".

Ο κ. Τσίπρας έθεσε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνομιλίας τους ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται από τις τουρκικές αρχές. Από την πλευρά του ο κ. Γιλντιρίμ τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας για τους δύο αξιωματικούς και δεσμεύθηκε πως θα τον κρατά ενήμερο.

Επίσης, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τη συνεργασία για την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν.

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, θα διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώπιον της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι, η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Η συζήτηση καθώς και η έκδοση σχετικού ψηφίσματος, αποφασίστηκε σήμερα από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία αποδέχθηκε τις προτάσεις της ευρωομάδας του ΕΛΚ και της ευρωομάδας της Αριστεράς με τις οποίες συμφώνησαν και οι άλλες ευρωομάδες.

thetoc.gr

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE