Ντογάν: 'Σε τρία σημεία θα επιμείνει η τ/κ πλευρά στο δείπνο'

Ντογάν: 'Σε τρία σημεία θα επιμείνει η τ/κ πλευρά στο δείπνο'

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν αναφέρεται στα σημεία στα οποία ο Ακιντζί θα επιμείνει στη συνάντηση με Αναστασιάδη.

Σε τρία σημεία θα επιμένει η τ/κ πλευρά στο δείπνο της 16 Απριλίου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν (DHA) αναφέροντας ότι θέλουν να ξεκαθαρίσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τη στάση του στο θέμα του τουρκικού στρατού και των εγγυήσεων, στο θέμα της πολιτικής ισότητας των Τ/κ και του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Η συνάντηση των δύο ηγετών στην Κύπρο στις 16 Απριλίου είναι σημαντική από την άποψη ότι οι πλευρές θα δουν τη στάση η μία της άλλης και θα συζητήσουν τις θέσεις που διατηρούσαν δέκα μήνες προηγουμένως”, αναφέρει η ίδια πηγή στο πρακτορείο.

Η τουρκική πλευρά θα επιμένει σε τρία σημεία, σύμφωνα με την ίδια διπλωματική πηγή. Πρώτον, εάν επιμένει ο Νίκος Αναστασιάδης σε μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις. Δεύτερον, εάν θα γίνει αποδεκτή ή όχι η πολιτική ισότητα των Τ/κ. Τρίτον, τι θα γίνει με φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο. Εάν θα μείνουν οι έρευνες για μετά τη λύση του Κυπριακού ή θα συσταθεί μια δομή στην οποία θα συμπεριλάβει και τους Τ/κ στη διαδικασία. “Αυτά τα τρία σημεία είναι πολύ σημαντικά. Η τ/κ πλευρά δεν θα κάνει πίσω από αυτά τα τρία σημεία”, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η ίδια διπλωματική πηγή ανέφερε ότι “οι εκλογές έχουν τώρα τελειώσει. Θέλει ο Αναστασιάδης να συνεχίσει τον δρόμο με μια νέα σκοπιά; Πρέπει αυτό να το ξεκαθαρίσει”.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.