ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: «Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται στο τι συμβαίνει στη Συρία»

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: «Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται στο τι συμβαίνει στη Συρία»

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται στο τι συμβαίνει ή ενδέχεται να συμβεί στη Συρία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο σε σχέση με την χρήση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο, σημείωσε ο υπουργός.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους, για κοινή αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης, για να προσθέσει ότι η Κύπρος θεωρείται από όλους ως η πιο ασφαλής χώρα και ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κάιρο, επισήμανε ότι η διακρατική συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για σύνδεση στον ενεργειακό τομέα έχει σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υπάρξει ο αναγκαίος έλεγχος, αφού πρόκειται και για θέματα, που άπτονται του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Αναμένουμε, είπε, εντός των επόμενων δέκα ημερών να έχουμε τα σχόλια της Επιτροπής για να υπάρξει κατάληξη.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη μακριά, όμως οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και όσα ακολούθησαν στη νέα Βουλή, έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας. Και αν υπάρχει ένα βασικό πολιτικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό δεν αφορά μόνο τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Κοινοβουλίου. Αφορά κυρίως τη διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE