Τουρκικές σειρήνες πολέμου - «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο»

Τουρκικές σειρήνες πολέμου - «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο»

«Μία θάλασσα ειρήνης» οραματίζεται να γίνει το Αιγαίο ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ, προφανώς όμως υπό τον έλεγχο της Άγκυρας, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «πάντως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο».

Σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο στη νήσο Ρω και τις εμπρηστικές δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο αρχηγός του τουρκικού στρατού θέλησε να δώσει το στίγμα των προθέσεων της Άγκυρας.

Κατά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε σε ναύσταθμο, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στην κατάσταση στο Αιγαίο. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, τόνισε πως «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Μετά την εκδήλωση καλής θέλησης, ωστόσο, πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών, λέγοντας πως «Πάντως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ο «διάλογος» του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ένα retweet με νόημα ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου στην διάψευση του επεισοδίου από την τουρκική πλευρά. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προώθησε σε όσους τον ακολουθούν την ανάρτηση στελέχους των ΑΝΕΛ που έγραψε «Την "Κυρα της Ρω" δεν την ενοχλει κανεις!».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φονική πυρκαγιά: Στα χέρια Χριστοδουλίδη οι εκθέσεις - Στη δημοσιότητα το συντομότερο

Φονική πυρκαγιά: Στα χέρια Χριστοδουλίδη οι εκθέσεις - Στη δημοσιότητα το συντομότερο

Επιδόθηκαν αργά την Παρασκευή οι εκθέσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και της Αστυνομίας, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σε σχέση με τις φονικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.